Hoe belangrijk is de fiets?

omafiets

Hoe belangrijk is de fiets?

Hoe belangrijk is de fiets voor onze verplaatsingsbehoefte? Ik zou zeggen best wel belangrijk, let maar eens op hoeveel fietsers je ziet op de weg. Ik denk dat ik wel zeker elke dag wel honderd voorbij zie komen op weg naar mijn werk. Als ik na mijn werk boodschappen ga doen bij de lokale supermarkt dan staat het fietsenrek vaak wel vol met fietsen.

Hoe belangrijk is de fiets – Verplaatsingsbehoefte

Nederland staat ook bekend om fietsen, niet veel landen hebben zulke goede fietspaden. Kijk maar eens Duitsland of Oostenrijk, hier moet je vaak tussen of vlak naast de auto’s en vrachtauto’s fietsen. Dat is toch levensgevaarlijk. Ik was eens op vakantie in Oostenrijk toen ik en mijn vader een wielrenner op de grote weg zagen fietsen tussen de auto’s langs een grote rots in de bocht, onbevreesd fietste die man daar. Ik zelf zou dat niet eens durven, ik fiets liever gewoon op een fietspad. In Nederland gaan veel mensen dagelijks met de fiets naar hun werk of naar hun school. De meeste hoeven maar 5 a 10 minuten te fietsen. Anderen moeten soms wel een half uur fietsen voordat ze op hun bestemming zijn. Dat doet me denken aan schooltijd, ik moest toen 50 kilometer per dag fietsen in de zomer om op school te komen. Ik had toen een conditie als een paard dankzij dat vele fietsen. Het was wel zwaar, maar ik ben er zeker niet slechter van geworden. En mijn klasgenootje en ik hebben heel wat beleefd onderweg op de fiets naar school. Fietsen is voor de meeste Nederlanders dagelijkse kost. Je zou dat verwachten dat ze het niet zo leuk en bijzonder vinden. Toch zijn er een hele hoop mensen die fietsen voor de lol. Zo gaan ze in het weekeinde een stuk rijden met de hele familie of ze gaan mountainbiken met een mountainbike club. Er zijn zelf mensen die op vakantie gaan met de fiets, speciale tassen op de fiets en gaan met die banaan. Zo zie je maar weer hoe belangrijk de fiets is voor onze verplaatsingsbehoefte, we gebruiken onze fiets bijna overal voor. Zeker in de grote stad ben je vaak beter af met de fiets als met de auto. Niet voor zie je al die studenten op de fiets voorbij komen op weg naar hun college. Ook even naar de supermarkt doen wij Nederlanders vaker op de fiets dan met de auto.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *